lørdag 26. februar 2011

Bokanmeldelse - "barnemat!"

Spektrum forlag ga i 2009 ut boken "barnemat!" som er en oversettelse av "Baby and Toddler Meal Planner" skrevet av Nicola Graimes, oversatt av Bente-Lill og Terje Øygard.

Forfatteren lover at boken er en uvurderlig hjelpemiddel når det kommer til introduksjon og tilvenning til mat for barn. Boken har en introduksjon med informasjon om hva barnet trenger av ulike former for mat og anbefaling om å lage barnematen selv. Videre er boken delt inn i syv deler som tar for seg ulike alderstrinn; 5-6 mnd, 6-9mnd, 9-12 mnd og 12-18 mnd, 18-36 mnd, 3-4 år og over 4 år . Hver del har en menyplanlegger med forslag til innhold og flere gode oppskrifter som er tilpasset alder i forhold til ingredienser og konsistens. Bildene i boken er fargerike og maten ser appetittlig og sunn ut. Bare det gir kribling i husmorhendene :)

Jeg kjøpte boken på babyshop til den nette sum av 79 kr. Den er absolutt verdt pengene sine, da den er en kilde til inspirasjon. Det er IKKE komplisert å lage barnemat, og man trenger absolutt ingen bok for å få det til, så lenge man har litt kunnskap om hvilke matvarer som egner seg til hvilke alderstrinn og de få ingrediensene en bør unngå til små barn.

Det er mye god informasjon å finne på nettet om dette temaet også. I tillegg gir helsedirektoratet ut brosjyren "Mat for spedbarn". Denne kan fåes på helsestasjonen og er en innholdsrik brosjyre med den basiskunnskapen en trenger. Den har også noen oppskrifter man kan gå utifra når man går igang med matlagingen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar