onsdag 2. november 2011

Tid

Hva er normaltid når man har barn? og sommertid? døgnet har akkurat de samme 24 timene uansett om det er sommer eller vinter. Rutiner er alfa og omega så hvorfor komme og rokke ved døgnet og timeplanen to ganger i året? Det er nå tre dager siden vi stilte klokka tilbake til "normaltid", noe som medfører en noe lysere morgen og en desto mørkere ettermiddag. For personer uten småbarn med innebygd vekkerklokke er det en super ordning med en times ekstra søvn eller en ekstra time i sofakroken en regnfull søndag. For småbarnsforeldre derimot kan det bety å stå opp når klokka viser 04:45. Første natten valgte vi å la være å stille klokka for det var hardt nok å karre seg ut av senga 05:45. De neste to døgnene opererte vi med to klokkeslett, men forsøkte å late som ingenting og kjøre på med måltider og soving til vanlige tider, som betydde at alt ble forskjøvet en time. Det gikk strålende med leggingen. Strålende var derimot ikke humøret mitt da Minimannen erklærte morgen 04:30, 04:45 og 05:05 de neste dagene. Skulle tro at en times tid senere legging ville bety en time senere morgen, men nok en gang viser det seg at man ikke skal skimse av den innebygde klokka i et barnehode.

En av grunnene for å gjennomføre en kollektiv klokkestillingsseanse to ganger i året er av helsemessige årsaker. Fordi det er helsefremmende med lys og tilgang på vitamin d...  Gi meg en dæsj sanasol og god nattesøvn så henger jeg med på notene!

Er vel ikke bare vi som har slik en morgenfugl i disse dager?

Er det fornuftig å følge Russlands eksempel og droppe hele greia? http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10015416

2 kommentarer:

  1. SV. Takk for koselig kommentar, blir nok ikke innlegg hver dag, men holder jo litt styr da :)

    SvarSlett
  2. Happy Valentine :) Fin Blogg :)

    Ta en titt innom her, masse fine ting til små barn :)!
    http://hekkelekke.blogg.no/

    Helsing Maria :)

    SvarSlett