tirsdag 22. februar 2011

ukens smaksprøve - gulrot

ingredienser:
gulrøtter
vann
(ække verre enn det)

Gulrøttene skrelles, deles i biter og dampes eller kokes med litt vann. Når gulrøttene er møre brukes en blender/stavmikser til å lage purè. Spe med kokevannet til passe konsistens.
Smaksprøver kan fryses i isterningbrett slik at det er enkelt å ta opp en terning eller to, det er plassbesparende i fryseren og man unngår å kaste så mye mat

Vil gradvis venne Mini til nye smaker og tar en smak av gangen. Lagde gulrotpurè med min fantastiske dampe/blender-maskin i dag. Gulrot er kjempesunt med høyt innhold av betakaroten som omdannes til vitamin A i kroppen. Vitamin A er viktig for synet og huden. I tillegg inneholder kokte/dampede gulrøtter faktisk tre ganger så mye antioksidanter som rå.


Mini fikk noen skjeer med ferdig purè blandet med en isterning morsmelk. Ansiktsuttrykket til lillegutt sa meg at han ikke ble helt overbevist om at gulrot er sunt og godt, men han spyttet heller ikke ut alt.

2 kommentarer:

  1. Så flink du er :D
    og kjempeflink til å skrive hva du bruker + vise bilder!!
    liker bloggen din godt!!

    jeg lagde en del mat til Aron Leander, men gikk over til bare ferdige glass etterhvert!
    skal lage en del selv denne gangen også, og vurderer sånn maskin du har... ser genial ut :D
    jeg spurte om sambo ville investere i den, hehe!!

    SvarSlett
  2. Tusen takk :)
    Er så moro å ta bilder, og tenker at det er stas å se tilbake på når mini blir større. Må bare tilføye at jeg er ikke helt nazi på hjemmelaget mat altså...det blir nok litt ferdige glass her også, det er hvertfall veldig lettvint på tur :)
    Så smart å be sambo om en sånn maskin... du får si at han på den måten bidrar til at lillemor får hjemmelaget mat, hvertfall hvis det er hos dere som hos oss at det er mor som står for matlagingen :P

    SvarSlett